Cursus Bedrijfshulpverlener (BHV)

Waarom
Als werkgever heeft u natuurlijk de zorg voor uw medewerkers, maar wist u dat u ook verantwoordelijk bent voor gasten in uw gebouw? Goed opgeleide Bedrijfshulpverleners (BHV-ers) zijn in geval van een calamiteit beslist geen overbodige luxe. U bent vanuit de Arbowet zelfs verplicht om ze te hebben. 

Goed getrainde Bedrijfshulpverleners zorgen niet alleen dat uw medewerkers veilig zijn en blijven, maar kunnen ergere schade voorkomen. Bijvoorbeeld door het verlenen van eerste hulp of het in de kiem smoren van beginnende branden. Zo voorkomt u onnodige materiële, financiële- en imagoschade.

Inhoud
In deze cursus behandelen we de volgende onderwerpen*:
•    Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO), bijvoorbeeld verwondingen, kneuzingen, brandwonden en botbreuken, reanimatie.
•    Bedienen Automatische Externe Defibrillator (AED)
•    Beginnende brand bestrijden, bijvoorbeeld omgaan met brandgevaar, gebruik diverse blusmiddelen, taken BHV-er bij calamiteit en ontruiming
•    Mogelijke scenario`s binnen uw bedrijf
* Deze cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van het NIBHV.

Studiebelasting basistraining
Deze training bestaat uit twee dagen waarbij de nadruk tijdens de eerste dag ligt op EHBO en we tijdens de tweede dag ingaan op brandbestrijding. Het certificaat is één jaar geldig.

Voor wie
Elk bedrijf met medewerkers is verplicht om minimaal één BHV-er aanwezig te hebben (aantal is afhankelijk van de grootte en risico’s van het bedrijf). Die persoon hoeft geen specifieke voorkennis of opleiding te hebben, maar affiniteit met zorg voor collega`s is gewenst.

Examen
Ter afsluiting van deze cursus leggen de deelnemers een officieel examen af. Bij goed resultaat ontvangt men een certificaat van geslaagde deelname. Indien gewenst kunt u tegen meerprijs een NIBHV-certificaat ontvangen.

Herhaling
Manroy Veiligheidstrainingen verzorgt ook Herhalingstrainingen voor Bedrijfshulpverleners (BHV-ers). Vraag naar de mogelijkheden.

Slagingspercentage
Van de deelnemers aan deze cursus slaagt 98% bij het eerste examen.

 

Deze training kan ook incompany verzorgd worden.

Pagina-afb_Bedrijfshulpverlening